Panda Cloud Antivirus (versió definitiva)

A partir d’avui ja està disponible la versió definitiva de Panda Cloud Antivirus, una de les grans novetats en antivirus, ja que treballa “on the cloud”, és a dir “en el núbol”, una paraula que està molt de moda avui en dia, què en aquest cas es tracta d’una intel·ligència col·lectiva que permetrà la detecció de nou malware i programes antivirus. La intel·ligència col·lectiva permet que aquest antivirus s’adapti ràpidament a les amenaces emergents. Alguna queixa que presenta aquest antivirus és la falta de privadesa, però això no és del tot cert, ja que segons ens asseguren, només es transmeten fitxers .exe o .bat, i els fitxers de word, fotografies o altres tipus de fitxers generats, o baixats de la xarxa per l’usuari, però no executables, tan sols s’analitzen localment.

El funcionament de l’antivirus, és com casi tots els que hi ha al mercat, un servei que funciona a fons per a detectar els possibles virus que ens poden infectar, una eina per escanejar el disc dur per cercar amenaces, i cap “pijadeta” que porten altres antivirus. Força simple, però fa molt bé la seva funció i pràcticament no alenteix gens l’ordinador (aquesta és la seva gran basa).

A més, podrem accedir a un informe on ens mostra a mode de gràfica els virus i altre tipus de programes no desitjats que hagi trobat al nostre ordinador. (adware, troians, cucs, dialers, jokes, etc.).  D’altra banda les actualitzacions són gratuïtes i completament invisibles per a l’usuari, però requerirem d’estar connectats en tot moment a internet, ja que l’actualització és contínua.

Una de les altres característiques d’aquest antivirus és que és (i serà, segons paraules de Santana, un dels involucrats en el projecte) gratuït per a usuaris domèstics, i per a centres educatius (amb la qual cosa s’estalviarà molts diners en llicències). Una de les pegues és la no existència d’una versió linux, però tard o d’hora tindrem que admetre, que per molt “fans” de linux que siguem, les prestacions que ens ofereix Windows són superiors, i que moltes empreses ens estan oferint productes gratuïts per a Windows, si som usuaris domèstics o centres educatius, d’una elevada qualitat. Però això és un tema que no toca en aquesta entrada.

Podeu descarregar-lo des d’aquí.

Publicaciones Similares

Deja un comentario