|

Hot Potatoes, creant activitats per als nostres alumnes

Una aplicació bastant útil per elaborar exercicis per als nostres alumnes, i poder-los posar a la seva disposició és Hot Potatoes. Es tracta d’un conjunt de sis eines per a crear activitats que es poden realitzar a través de navegadors (penseu els usuaris de Moodle, que disposeu d’un mòdul, HotPot, per tal d’aministrar els exercicis elaborats amb HotPotatoes), la qual cosa permet que una sola instal·lació sigui accessible per part de tots els alumnes. Això vol dir, que no necessitareu instal·lar l’aplicació en tots els equips que estiguin utilitzant els alumnes. El codi del programa està realitzat en JavaScript, però dominant Java, l’únic avantatge que tindreu és el d’adaptar les pàgines web que es generen al nostre gust (cosa que no és necessària, ja que hi ha moltes plantilles d’exercicis disponibles en la web, i bastant més ben realitzades de les que la majoria de nosaltres tenim coneixements per a fer).

Les sis eines de què disposa Hot Potatoes són les següents:

  • JQuiz, que serveix per a elaborar packs de qüestions de quatre tipus (veritable/fals, de resposta curta, de resposta múltiple, etc.)
  • JCross, per a fer crucigrames
  • JCloze, per a realitzar exercicis en els quals hem d’omplir uns forats que estan en blanc
  • JMix, per a construir frases a partir de paraules desordenades
  • JMatch, per a realitzar exercicis d’unió o aparellament, entre una pregunta i la seva resposta
  • The Masher, per a crear unitats didàctiques, amb les nostres activitats realitzades amb les eines anteriors, posant en un sol accès totes les activitats d’una determinada unitat

La darrera versió us la podeu descarregar des dels enllaços següents, en funció del sistema operatiu que utilitzeu (heu de pensar que si teniu un entorn Moodle disponible per a crear els vostres cursos, podeu integrar el mòdul HotPot ve per defecte, i en cas de no tenir-lo habilitat, ho podeu fer des d’Administració >> Configuració >> Mòduls.

Descarrega de Hot Potatoes per a Windows:

Descàrrega de Java Hot Potatoes:

  • Java Hot Potatoes que pot córrer en Mac OS X, Windows, Linux o qualsevol equip que disposi de la Màquina Virtual de Java.

Una bona eina per a fer exercicis, tanmateix la seva rigidesa, a l’hora de modificar-ne els seus paràmetres que venen per defecte. Avui en dia, tanmateix encara ser utilitzant per bastants professors, s’està tendint a utilitzar altres tipus de programari, com per exemple Malted, programa utilitzat fonamentalment pel professorat de Llengües Estrangeres, que són els professors als quals els hi va millor aquest tipus de programari de creació d’exercicis.

Publicaciones Similares

Deja un comentario