VirPLC, simulador virtual d’autòmats programables

Toni Ferrer Rojas, professor de Tecnologia a l’IES Palamós, fa un temps que va realitzar un material d’elaboració pròpia ,de distribució lliure, per a la simulació del funcionament d’autòmats programables.

En la seva web, indica el següent:

“VirPLC és un simulador virtual d’Autòmats Programables (PLC’s), amb diagrames de contactes (Ladder) en una pantalla i amb un pràctic simulador de HARD amb efectes multimèdia en una altre pantalla.
VirPLC és molt indicat per ús didàctic a Tecnologia de 4t d’ESO, de Batxillerat i de Cicles Formatius. Si el fas servir per aquest propòsit, també pots descarregar una proposta de DOSSIER per l’ALUMNE.
En aquesta nova versió VirPLC també pot manipular HARD real per poder usar un (vell) PC com a PLC pel control de qualsevol sistema o automatisme. A la fila superior podeu veure un esquema OPCIONAL amb 9 entrades i 8 sortides per connectar al bus paral·lel LPT del PC. Tot i que la placa incorpora LED’s indicadors de l’estat de les I/O, ella sola, sense el suport d’una maqueta o d’un sistema real, no té, ni molt menys, el realisme de la pantalla de hard virtual. En tot cas, si aquesta opció tingués molt adeptes, podria fer l’esquema de pistes (PCB)”.

En els següents enllaços podeu descarregar el següent:

Un altre programa “freeware” per fer més fàcil la simulació d’autòmats, tanmateix reconeixent, que en molts casos, a 4 d’ESO costa molt arribar al tema d’autòmats programables en condicions, ja que el temari és molt ampli i feixug. Però, per si hi arribeu, o avanceu aquest tema, aquí teniu un nou recurs.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ir arriba