Syncplicity és un servei online per a sincronitzar en temps real els arxius en el “núbol” (tipus Filebox però més enfocat a la sincronització de netbooks, PDA, etc.). Es pot utilitzar per a fer backups bàsics, accessibles desde tot el món (només necessitem la connexió de xarxa) i per a mantenir sincronitzats diferents equips (amb la qual cosa es pot fer un bon treball col·laboratiu, ja que l’accés als documents es comparteix entre tots ells). Resumint, és un servei que sincronitza, fa backups i permet compartir arxius d’una manera molt senzilla (ja que disposarem de nom d’usuari i contrasenya…que podrem compartir amb les persones que creiem).

El programa està en anglès però és molt intuitiu i fàcil d’utilitzar. Registre, descàrrega i instal·lació del programari des d’aquí. En el moment de la instal·lació ens permetrà elegir les carpetes i arxius a compartir (cosa que podrem modificar més tard des del seu pannell de control) i voilà, ja funciona. La primera pujada dels arxius serà lenta, però les actualitzacions d’aquests serà pràcticament immediata (depenent de la connexió a internet, és clar!).

Un avantatge respecte altres mètodes de backup online, és la possibilitat d’afegir més d’un equip administrat, cosa que ens permetra fer una sincronització desde diferents equips (podem començar a editar un document des d’un netbook i acabar-lo amb la PDA, per exemple).

Tenim dues versions disponibles: la gratuïta i la de pagament. La gratuïta, que és la que ens interessa per a fer la prova del servei ofereix 2GB d’espai permeten sincronitzar només 2 equips, cosa que pot anar bé per un usuari personal, però per una empresa (o a nivell d’aula per utilitzar-lo com a eina col·laborativa, ja que és una de les utilitzacions que em venen al cap) es queda molt limitat.

L’avantatge fonamental és la facilitat de configuració, ja que aquesta és innexistent perquè la sincronització al servidor es fa de manera automàtica, sent a més compatible amb Facebook o Google Docs. Un altre dels avantatges, també important avui en dia, quan la privadesa molts cops està compromesa, és la transferència de tots els arxius mitjançant una connexió segura de 128 bits.

No és un sistema de backup online però és una eina que val la pena tenir en compte si acostumem a treballar amb documents incrementals (modificacions sobre una plantilla o arxiu ja creat), ja que la velocitat de pujada d’aquesta còpia incremental és molt més ràpida que la pujada de tota sencera d’altres sistemes de backup, a més amb l’avantatge de la sincronització automàtica entre equips.

Sense més, us poso un vídeo de presentació del servei (en anglès)

httpv://www.youtube.com/watch?v=i7tuYnSCSmw

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

2
Responder

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
xarxaticSamuel Landete Recent comment authors

  Subscribe  
Notifica
Samuel Landete
Guest

Jo personalment preferix dropbox ( https://www.dropbox.com/ ) simplement perquè conta amb client linux.