Resultats provisionals Oposicions mestres 2010 a Catalunya

Ja disposo de les primeres dades provisionals sobre les oposicions de mestres a Catalunya, i es troben reflectides en la següent taula, agraint la seva confecció al sindicat USTEC-STEs, que l’ha elaborat gràcies a la col·laboració de molts opositors que han anat enviant els seus resultats. I com el promès es deute us la penjo a continuació i us en faig uns petits comentaris.

Especialitat

Dades Tribunals

Aprovats/des

Places

Pers. inscrites

Pers/places

Anglès (PAN)
6 de 62004007021,76
Audició i llenguatge (ALL)
2 de 270501703,40
Educació física (PEF)
10 de 1044240012043,01
Educació infantil (INF)
35 de 351.235100041194,12
Educació primària (PRI)
0 de 36150043192,88
Música (PMU)
7 de 71963405841,72
Educació especial (EES)
0 de 73008312,77
TOTAL3990119292,99

Fins ara ja es disposen de les dades d’aprovats de les següents especialitats: Anglès (PAN), Audició i Llenguatge (ALL), Educació Física (PEF), Educació Infantil (INF) i Música (PMU), mentre encara no es disposen de dades ni de Primària (PRI), ni d’Educació Especial (EES). Anem a analitzar les dades per especialitat:

Anglès (PAN)

Hi ha hagut 200 aprovats en la fase d’oposició, per tant a l’haver-se convocat 400 places, tots els opositors que han aprovat aquesta fase, es pot considerar que passen automàticament a convertir-se en funcionaris en pràctiques (sempre que tinguin bé els papers) el curs 2010-2011. S’ha quedat la meitat de places sense donar, cosa estranya, ja que en els darrers anys s’acostumaven a donar totes les places de totes les especialitats de mestre (podia haver algun cas en secundària amb vacants), i que pot ser deguda a diferents motius, entre ells els que comenten alguns membres de tribunals, el baix nivell dels aspirants.

Audició i Llenguatge (ALL)

Hi ha 70 aprovats en la fase d’oposició per a repartir-se 50 places, per la qual cosa ara primaran els mèrits previs dels aspirants, entre els quals es dóna una especial preponderància a l’haver tingut experiència docent com a mestres substituts o interins, i el nombre d’anys que han realitzat aquelles tasques. No se molt bé sí es bo donar més importància a això que ha disposar d’una altra carrera universitària, o fins i tot un doctorat, però és el sistema pel qual s’han convocat les oposicions i s’ha d’acatar.

Educació Física (PEF)

Hi ha hagut 442 aprovats en aquesta fase, per a 400 places, per tant s’hauran de sumar mèrits, ja que s’ha de descartar 42 persones. També, cosa que no he comentat anteriorment, s’ha de veure si algun aprovat ha accedit via la reserva per a disminuïts, per la qual cosa aquelles places, ja poden quedar cobertes de facte (com en el cas anterior).

Educació Infantil (INF)

Un bon gruix d’opositors aprovats en la fase d’oposició, 1235, els quals s’hauran de distribuir en la fase de concurs les 1000 places que n’estaven convocades, basant-se en el que ja he explicat anteriorment.

Música (PMU)

Unes escasses 196 persones que han passat la fase d’oposició, per les 340 places convocades. Felicitats a tots ells, ja que tots els que heu passat aquesta fase, sereu funcionaris en pràctiques per al curs 2010-2011.

Abans d’acabar aquest article informatiu una petita reflexió: una gran quantitat de places convocades els darrers anys per a mestres, professors de secundària i de formació professional, les quals poden ser lògiques per a secundària (també hi hauria moltes coses a dir), però que per a les de mestres ha servit per cobrir l’error de la sisena hora (instaurada en les escoles públiques per a fer un favor a la concertada, ja que així els hi podien pagar amb diners públics aquella hora extra que feien; però que com a utilitat pedagògica per als alumnes és nul·la, ja que passen massa hores en l’escola per a que puguin rendir-les amb normalitat), i per al professorat de formació professional, per a mantenir cicles formatius en llocs on la necessitat de l’existència del cicle és més que qüestionable. M’agradaria aclarar que les línies anteriors en cap moment van en contra dels excel·lents professionals que han aprovat les oposicions, tan sols és una reflexió sobre la necessitat de la convocatòria de tantes places, i més en la situació de crisi, que fa anys que s’està experimentant.

Alguna vegada es serà coherent amb les plantilles? Ja que la reflexió anterior ve després de veure, com a Catalunya (i també passa en altres CC.AA.), hi ha centres amb una plantilla sobredimensionada en excés, i en altres manquen una gran quantitat de docents (i això passa en primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius). Racionalitzem-les d’una vegada, i no paguem favors a determinats centres, i en perjudiquem a d’altres, ja que una bona gestió de les plantilles implica una bona qualitat en l’ensenyament.

Sense més, i després de la reflexió anterior, felicitar als que heu aprovat, i als que no, no us desanimeu, que ja veureu com aviat podreu assolir la feina per a la qual us heu preparat.

Actualització (23/05/2010):Hi ha dues actualitzacions importants de darrera hora:

  1. Ja han sortit els resultats provisionals d’Educació Especial (EES), també anomenada Pedagogia Terapèutica, amb 357 aprovats en la fase d’oposició, que s’han de repartir 300 places.
  2. El tribunal 5 d’anglès (PAN), ha tingut errors en les notes i les està recalculant, per la qual cosa variaran possiblement el nombre d’aprovats, de la fase d’oposició. Les persones (opositors) que esteu al tribunal 5 reviseu-ho bé.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ir arriba
0 Compartir
Compartir
Twittear
WhatsApp
Email