080929_reforma_pub

Ahir es van convocar concentracions de professorat a diversos municipis i Serveis Territorials, per part d’alguns sindicats educatius,  USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT, per protestar contra el canvi en el calendari escolar previst l’any vinent a Catalunya. Jo, com a professor de secundària, i em sembla que coincidint amb nombrosos companys meus, m’agradaria reflexionar sobre certes coses:

  1. No us sembla estrany que per l’única cosa que s’ha convocat aquesta manifestació sigui per la modificació del calendari escolar quan hi ha coses dins la LEC molt més importants, com per exemple les noves atribucions de la directiva (entre elles la de sanció directa als companys, l’atribució de la contractació de perfils professionals pel centre -parents, amics i amiguetes-, i possibilitat de trucar a persones a les quals deguin favors, per tal de que els seus fills/filles (que no caldrà ni que disposin de la titulació o requisits adients) facin les substitucions dels professors que estiguin de baixa?
  2. No us sembla curiós que les persones que estan alliberades pels sindicats ho estiguin “ad eternum” (per tota l’eternitat)?
  3. Us sembla just que, de vegades, doni la sensació que els “càrrecs” sindicals s’heretin entre persones de la mateixa família? (si realitzem un arbre genealògic dels diferents representants sindicals, ens trobem amb coses realment curioses, com poden ser família en alts carrecs educatius, família que ja ha exercit o està exercint representació sindical en el mateix o altres sindicats, etc.).

La sol·lució estaria clara per evitar això, i per aconseguir que els representants i alliberats sindicals, no perdessin el nord (allunyant-se de la realitat de l’aula dia a dia) i ens defensesin realment:  la impossibilitat de que s’alliberessin totalment i fessin alguna hora de classe (ja que gent que porta més de 15 anys fora del món docent, sentats en uns despatxets, anant a les sales de professors només quan s’aproximen eleccions sindicals, sortint per la televisió ,i donant entrevistes als diaris, no mamen la realitat diaria dels docents), a més d’exigir que no es puguessin alliberar-de manera completa- més de sis anys consecutius, i moltes altres coses.

Tanmateix la crítica, espero que constructiva, anterior, hi ha molta, gent que està en el moviment sindicalista, que realment creuen que s’han de millorar les coses, i lluiten per fer-ho. Per tots ells, ànims!

0 0 vote
Article Rating

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

Subscribe
Notifica
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina

La última reflexió em sembla molt encertada, però… no seria convenient que també els tècnics docents i càrrecs del Departament d’Educació, per no perdre el “nord”, fossin renovats periòdicament? Què sap de les escoles o instituts actuals el professorat tècnic docent que porta 10, 15, 20 anys o més fora de les aules?

boss

Potser cal un altre model de sindicat:

http://groups.google.es/group/los-ultimos-de-filipinas

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x