Programes de mecanografia per a Linux

Una de les coses que m’havia plantejat aquest any amb els meus alumnes era el dotar-los de coneixements de mecanografia, ja que molts cops entrem directament a la “teca” sense sentar bases més que importants, com pot ser el cas de que els alumnes aprenguin a escriure amb tots els dits i sense mirar el teclat, cosa que milloraria molt el seu temps destinat a l’ús d’aplicacions informàtiques, a més de ser una cosa imprescindible (no he entès mai perquè no es col·loca dins del currículum?).

Però m’he trobat amb un problema que podríem resumir amb el següent: “Segurament alguns de vosaltres treballareu en un centre dotat únicament amb terminals basades en Linux”, com és el meu cas…on trobo instal·lacions de Lliurex (versió destralera d’Ubuntu de la Comunitat Valenciana)  arreu on he de fer les classes, i els programes que coneixia estaven basats en entorns Windows, per tant m’he hagut d’espabilar a cercar-ne per Lliurex.

N’he trobat un parell d’interessants (via Ociolinux), un dels quals em sembla que ve instal·lat en la versió de Lliurex de l’aula que utilitzo -però l’altre dia vaig voler obrir-lo i va dir que nanai- :

1.Tuxtype

Les lliçons si són divertides, entren més fàcilment als alumnes (però a voltes m’agradaria tornar a vells temps on deien “la letra con sangre entra”), i aquí és on entra TuxType, un programa per a l’escriptori Linux per aprendre a mecanografiar. És apte per tots els públics, especialment pels primers cursos de l’ESO (o per darrers cursos de primària), que utilitza varis jocs divertits (entre ells disparar amb raigs làsers a les lletres, etc.) i educatius, per a ensenyar mecanografia als alumnes. És molt entretingut, disposa de varis tipus de jocs i permet realitzar un aprenentatge bàsic per assolir soltura amb el teclat.

2. KTouch

KTouch és el programa més conegut de mecanografia per a Linux. És el més complert, a més de ser el que visualment ofereix una interface el més agradable possible per a l’usuari., la qual és totalment personalitzable. També disposa d’un munt d’eines de seguiment del progrès que està realitzant l’alumne. N’acabo de fer una prova, i per mi, tanmateix seguint-me quedant amb algun que disposa de més microeines (però està en Windows :(), em sembla un programa més que acceptable per a que l’alumne pugui anar fent els seus “pinets” en això de la mecanografia.

El meu consell és que intenteu introduir mecanografia als vostres alumnes, ja que això us permetrà avançar més ràpid en els continguts informàtics de la matèria de Tecnologia, però això és tan sols un consell, ja que cadascú utilitzem el nostre propi procès de transmissió d’ensenyament, i no n’hi ha cap de perfecte, si no que el bo és aquell que en el nostre cas, ens doni els fruits que necessitem.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ir arriba
0 Compartir
Compartir
Twittear
WhatsApp
Email