Polèmica i indignació en les oposicions a mestre 2010 a Catalunya

Ja sabeu que normalment no m’agrada posicionar-me massa en moltes qüestions relatives al sistema educatiu actual, tanmateix fer unes puntualitzacions (molt personals) sobre el rumb que crec que hauria de tenir la política educativa del nostre país. Però avui no em puc resistir a comentar la següent notícia, ja que em sembla un atemptat i greuge comparatiu envers tots els opositors que us esteu presentant a les oposicions a cossos docents, en les diferents especialitats de mestre, convocades per la Comunitat Autònoma de Catalunya.

La notícia és la següent:

Cataluña deja a una opositora adventista examinarse por la noche

Si no fos perquè la publicació està feta per El País, un diari bastant creïble,  no m’ho hauria cregut. Doncs bé, si llegiu la notícia observareu que en el nostre estat laïc i aconfessional (tal com marca la Constitució), no hi hauria d’haver cap tipus de discriminació (ni positiva ni negativa) per raons de sexe, raça o religió. En aquest cas, el conseller Ernest Maragall, ha acceptat que una opositora a oposicions es pugui examinar per la nit, fent un greuge per tots els altres aspirants. Es dóna la circumstància, que alguns companys meus quan es van presentar a les seves oposicions, i no van poder acudir-hi per força major (mort d’un familiar, malaltia greu, etc.) no se’ls hi va fer cap canvi, però sembla ser que per motius “religiosos” sí. A més, una de les altres coses que em fan realment por, són les declaracions d’aquesta opositora:

He luchado porque hay una ley que me ampara. Estoy feliz por ser adventista y muy tranquila porque sé que Dios está conmigo

Em sembla greu que una persona així pugui arribar a donar classe a qualsevol nen, ja que l’adoctrinament que rebria seria increïble (com no creure en què adoctrinarà als alumnes una persona tan “fanàtica” de la seva religió?). La culpa no es tan sols del Conseller, si no també del president del tribunal, qui és l’òrgan màxim de l’oposició,qui s’hi tindria que haver negat, i de retruc dels sindicats, dels quals no he vist cap opinió ni manifestació en contra d’això.

Per la mateixa regla de tres, un professor musulmà, tindrà que tenir lliure els divendres? O a una monja de clausura se li hauran de realitzar les oposicions a mida en el seu convent? O a una musulmana se li haurà de permetre realitzar les oposicions amb burka, sense possibilitat d’identificar-se, i poder realitzar una suplantació de personalitat? Podria posar molts més exemples, però segur que tots en teniu milers a la ment.

El meu consell: “Si sou opositors a mestres d’aquest any i suspeneu, impugneu les oposicions”, ja que el que s’acaba de fer és un atemptat contra l’estat de dret.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ir arriba
0 Compartir
Compartir
Twittear
WhatsApp
Email