Netvibes, l’escriptori virtual personalitzat

Netvibes és un escriptori virtual gratuït que ens permet una alta personalització. És força similar a la personalització que ens permet Google amb el seu servei iGoogle. Aquest escriptori està organitzat a base de pestanyes (similars a les del navegador d’internet), on cadascuna és un mòdul prèviament definit per l’usuari.

Entre els serveis disponibles a Netvibes podríem destacar els següents:

  • Existència d’un multicercador (que ens permet fer la recerca a varis servidors, entre ells Google, Bing i Yahoo)
  • Consulta de la majoria de correus tipus POP, les quals són les de Gmail, Yahoo, Hotmail, etc.; és a dir de pràcticament totes les gratuïtes que hi ha a l’abast de l’usuari
  • Consulta de l’estat del temps (molt bo per dies com avui, que està fent una nevada eficaçment gestionada a tota Catalunya 🙂 )
  • Gestor de notes
  • Accés a Flickr on tenim disponibles totes les nostres imatges
  • Editor de textos en línia
  • Favorits (les nostres pàgines web, que navegant per la xarxa les volem guardar per fer la cerca més fàcil en el futur)
  • Jocs i altres aplicacions divertides, etc.

A més de tot l’anterior, existeixen multitud de “widgets” que ens permeten fer pràcticament de tot i integrar multitud de serveis a aquest escriptori virtual (esports, pel·lícules, cuina, ciència, informació viària, etc.). Penseu que cada dia que passa s’afegeixen nous “widgets” que ens aportaran noves funcionalitats a aquest escriptori.

Us penjo un parell de vídeos molt interessants sobre el servei: un primer, on parla de com crear-vos un compte (associació Espiral) i l’altre sobre les funcionalitats que presenta aquest servei (gràcies a Pedro Cuesta).

Creació d’un compte a Netvibes

httpv://www.youtube.com/watch?v=6pucfaHit5Y

i un manual magnífic realitzat per Javier Prieto:

A propòsit: la seva funcionalitat més interesant que no us he comentat anteriorment, permet fer una sindicació de continguts, és a dir, el podeu utilitzar com el vostre lector RSS. Jo utilitzo RSSOwl, però Netvibes ofereix altres funcionalitats al que és un simple lector RSS, com ja us he esmentat.

1
Responder

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
HERRAMIENTAS SOCIAL MEDIA | MARKETING DIGITAL PARA TU NEGOCIO Recent comment authors

  Subscribe  
Notifica
trackback

[…] ya que nos muestra varios resultados de manera muy visual y agradable. En mi caso seguiré con Netvibes, pero para personas que no necesiten un escritorio virtual fijo y personalizado, que sólo tengan […]

You May Also Like