La plataforma de continguts digitals “Atria” ja està activa

No puc més que estranyar-me de la ràpida posada en marxa de la plataforma de continguts digitals Atria, tal com es comenta en Twitter sota els hashtags #entorns1x1 i #eduCAT 1×1, i més quan fa menys de 10 dies que es va procedir a l’adjudicació definitiva del concurs per valor de 1.802.000 € (IVA inclòs).

Com no m’agrada deixar les opinions a mitges, el primer què he fet ha estat revisar la pàgina per a veure què ens aporta aquesta gran llibreria digital, i el primer que m’ha sorprès ha estat la inexistència de cap tipus de recurs gratuït, ni per a alumnes ni per a docents, ja que només s’inclouen enllaços a productes de pagament (llibres digitals de determinades editorials), els quals es compren mitjançant una cistella de la compra, que va afegint els productes seleccionats i et dóna l’opció de finalitzar-la i pagar.

Aquí apareix la següent pantalla:

Com podeu comprovar, apareix un compte moneder amb un “saldo procedent d’ajuts” (que segons el Departament d’Educació serà de 30 €) més un “saldo privat”, que hauran de recarregar les famílies mitjançant un compte de La Caixa. A sota de “Recarregar el Compte Persona Virtual” podeu observar que apareix l’opció de no tenir compte a La Caixa però, misteriosament, aquella opció també us derivarà a un sistema de pagament on l’intermediari del mateix serà la mateixa entitat bancària.

També, trobo realment curiós, i em sembla lògic introduir aquí la següent reflexió,  el preu dels llibres de text digitals, ja que cada matèria surt d’uns 14 a 18 €, per la qual cosa amb els 30 € de subvenció no arriba ni per a la descàrrega de les tapes dels mateixos. Fent números, ens trobem que la factura dels llibres digitals sortiria a un alumne de l’ESO per uns 160 € (suposant 10 matèries a un preu mig de 16 €), per la qual cosa les famílies n’haurien d’abonar 130 (descomptant els 30 € de la subvenció), més la despesa de 150 € que hauran fet pels netbooks dels seus fills (ja que la Generalitat de Catalunya només els ha cofinançat, i la meitat del seu preu l’haurà de pagar la família). Per tant, tot allò que deien de que amb els llibres de text digitals la motxilla de l’alumne sortiria molt més econòmica, es desmunta completament.

També m’agradaria fer-vos una pregunta sobre la següent pantalla que he trobat navegant per Atria.

No trobeu curiós que algunes de les notícies que es referencien a la nova plataforma tinguin data del juny, inclosa una del maig d’aquest any, quan la plataforma no ha estat adjudicada definitivament fins el dia 13 d’agost del 2010 (13/08/2010).

En definitiva, i sense voler entrar més a fons en la qüestió, em sembla curiós que, una plataforma dedicada a la venda dels productes de determinades editorials (paguem amb diners públics l’infraestructura d’empreses privades), hagi costat uns 2 milions d’euros dels nostres impostos i, a més sigui una plataforma, que analitzat el seu codi font, no presenta cap avantatge respecte alternatives gratuïtes com VirtueMart, osCommerce o altres plataformes de compra open source (lliures i gratuïtes).

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

Información Bitacoras.com…

Valora en Bitacoras.com: No puc més que estranyar-me de la ràpida posada en marxa de la plataforma de continguts digitals Atria, tal com es comenta en Twitter sota els hashtags #entorns1x1 i #eduCAT 1×1, i més quan fa menys de 10 dies que es va p……

Guida

Quina ràbia tot plegat!.I a damunt publicitat???? Per favor, que surti a la premsa!!!! AAAAffffgghhhh!!!!

boss

UFFFF! a mi em falten lletres per expressar la ràbia que també em fa. Em cal ser groller, tot plegat és una gran MEEERDA!!

ismael peña-lópez

Només vull fer un petit comentari sobre la qüestió de les notícies (sobre la resta, no goso encara 😉

És habitual entre els desenvolupadors d’aplicacions farcir aquestes de contingut per a poder comprovar que tot va bé. Així, no ha d’estranyar que hi hagi notícies “antigues” a un web “nou”, ja que amb tota probabilitat s’hi van inserir bo i sabent que ja no eren actuals, amb la finalitat de comprovació que ja he comentat.

Juan Puebla

Com a programador et puc dir que la data i l’hora de la notícia les genera el mateix sistema de forma automàtica. És a dir, al fer un INSERT, a la base de dades, l’hora i la data es generen automàticament… No ho ha posat l’usuari fent proves…
Aquesta plataforma està basada en Microsoft Sharepoint i segur que el mateix sistema posa la data i l’hora de forma automàtica…

trackback

[…] This post was Twitted by fjrosac […]

msans25

Gràcies per la informació!

La difondré sobretot entre amics i coneguts que no són professors, per veure si s’anadonen que estan fent.

Una profe de Tecno.

de conya

Fantastic ara les editorials tindran més beneficis a l’estalviar-se el paper dels llibres i els nostres fills menys salut al tenir que llegir-los en una pantalla d’ordinador. Les properes eleccions que vagin a votar direcament les empreses i els ciurtadans ens quedarem a casa mirant el futbol!

Sílvia

Fa dos dies que ho intento i no funciona, no ens podem registrar.

Javier

La meva filla se va registra,pero despres no ha pogut entra de caps de les maneres,li surt un escrit dien que no es poden cambiar la paraula clau y que parli en el centre,total un desastre.

Marta

Em sembla molt malament , la critica a aquesta plana. Sempre en estem queixant de que no es fan coses innovadores a Catalunya, pues aixo es diu invertir en i+d+I , digitalit.zar els continguts a la llarga es una practica que sera comuna per a tothom, encara que molt probablement el concurs ha sigut adjudicat (Les noticies informatiques tenen camps tipus data de publicació, data de caducitat), no deixa de ser una inversió en educació i i+d+i, i no adjudicar per construïr a lloret de mar, o coses aixi. Aquí vendran els professors els seus llibres de text, gratuïts o… Leer más »

Alberto

Aquesta plataforma dona pena, s ha fet en quatre dies i l únic que donen son incidencies que no es resolen mai, de fet quan truques ni et registren l incidencia diuen t agafen les dades i no et truquen ni t envien cap email per informar estar resolta, estic per posar una denuncia devant del departament d educació, lamentable i trist la pitjor plataforma d ensenyament que m he trobat

Jose

De veritat s’han pagat gairebé 2M€ per això? Des de luego és indignant com es gestionen els nostres impostos!

Egge

Jo, com a treballador que està desenvolupant ATRIA, DENUNCIO: Sí, realment Atria és un fracàs; és un fracàs per que les consultores TIC (Tecnologies de la Informació y de la Comunicació) al nostre país actuen com a veritables caucheríes congoleses. Els treballadors ens veiem obligats a treballar un mínim de 12 hores diàries; sovint incloent dissabtes i diumenges, sense cobrar hores extres, sota amenaça d’acomiadament. No podem fer la nostra feina de una manera mínimament professional per que se’ns imposen l’acompliment d’objectius impossibles, el que ens impedeix pensar com s’ha de fer la nostra feina, i tot cas, estem tan… Leer más »

Rosa Mª

Aquest curs la meva filla repeteix 2n d’ESO i m’he trobat amb que he tingut que tornar a pagar les llicències i els llibres i fitxes que les acompanyen, perquè em diuen que no em poden separar els llibres de les llicències i que ho tinc que pagar tot. Em sembla vergonyos que un repetidor no pugui aprofitar les llicències, i menys que hagi de tornar a comprar de nou els llibres que les acompanyen. No se quin benefici hem tingut, en temps de crisis anem enrera, aquesta opció surt més cara per als pares, doncs abans podiem aprofitar dos… Leer más »

WeNdY V.

La meva filla no s’aclara gens ni mica com entrar a accions d’usuari, i jo menys, podeu ajudar-nos siusplau?

Gracies,12 de Novembre 2011

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ir arriba
0 Compartir
Compartir
Twittear
WhatsApp
Email