Informe sobre les xarxes socials a Espanya

Ha arribat a les meves mans un estudi, publicat el novembre de 2009 (per tant ja podeu veure que és bastant recent), realitzat per IAB Spain Research, sobre les xarxes socials a Espanya. Us recomano llegir-lo, però si en voleu cinc cèntims us els faig després de penjar l’informe.

Com a primera dada a remarcar en l’informe, ens trobem que l’espai mostral és de 503 casos, massa petita pel nombre d’usuaris que hi ha a utilitzant xarxes socials a Espanya (no se el per què però molts cops s’intenten extrapolar dades amb poblacions minúscules), per això se li ha de donar una importància i fiabilitat relativa.

L’informe ens comenta que un 61% dels espanyols consulta diàriament les xarxes socials, sent Facebook on hi destinen més hores, amb més d’una hora per setmana connectats. Facebook, tanmateix es vengui com una manera de recuperar amics de la infància, està més utilitzat per mantenir contacte amb amics actuals (substituïnt en bona part al Messenger).

Un 87% es connecta a les xarxes socials desde casa, però un 17% ho fan des del treball (una cosa per pensar, ja que seria una aposta per introduir les xarxes socials, no només com a medi d’oci -tal com la majoria les veu avui en dia-, sino com una eina professional).

La gent que utilitza les xarxes socials, ha fet, en més d’un 76% dels casos, una compra online, i apart d’utilitzar les xarxes socials, el seu ús d’internet es completa amb la utilització de cercadors (tipus Google o Bing), Diaris Digitals, Fòrums i cada cop més, blogs.

En relació a les xarxes socials més conegudes pels internautes espanyols, les cinc més nombrades han estat: Facebook, Tuenti, Hi5, Twitter (no ben bé una xarxa social, més aviat un servei de microblogging) i MySpace.

Espero que amb el resum anterior, us hagi donat una idea dels resultats que ha donat aquest estudi, però com ja us he dit anteriorment, si teniu un momentet, llegiu-lo sencer.

8D9SRDBXD2DJ

Deja un comentario