Revisant els tuits del meu timeline de Twitter em trobo amb què comenten l’existència d’una distribució, basada en Linux, que s’anomena Igelle. A mi, com ja sabeu que m’agrada anar trastejant i documentant-me sobre temes relacionats amb el software lliure, tanmateix en alguns cops criticar-lo (davant algunes afirmacions que es verteixen sobre el seu ús) li he fet una ullada, i em trobo amb què és una distribució, segons els creadors no basada en cap distribució existent, sino compilat el seu codi desde zero, la qual cosa em fa fer-li una anàlisi més a fons.

Doncs bé, sense més preàmbuls anem a veure què és Igelle. Igelle és un sistema operatiu dissenyat per a equips de sobretaula, dispositius mòbils i servidors, molt fàcil d’instal·lar i amb la majoria dels drivers dels components més actuals preinstal·lats. Disposa de nombrosos paquets de programari i d’aplicatius, per a adaptar aquest sistema a les nostres necessitats com a usuaris.

Per ara sembla ser que no hi ha massa diferències amb les altres distribucions Linux, però a continuacio us en diré la primera, i una de les més importants: Igelle no utilitza ni KDE ni GNOME: utilitza Esther, especialment dissenyat per aquesta distribució (és realment curiós tanmateix algunes semblances en l’aspecte visual d’algunes coses ja vistes anteriorment). També disposa d’una eina per a desenvolupar les nostres pròpies aplicacions d’una manera molt senzilla mitjançant el compilador que porta incorporat. Aquest sistema operatiu (distribució Linux, ja que està basada en el seu codi font) necessita els següents requeriments de programari per a funcionar correctament:

  • Pentium III, o superior
  • 256MB RAM, o superior
  • 1GB de disc dur (si s’ha d’instal·lar)

Sense comentar més característiques, les quals podreu trobar a la seva web, vaig a posar-vos l’enllaç de descàrrega (es tracta d’un LiveCD però que es pot instal·lar en el nostre disc dur, en cas que després de provar-lo ens agradi).

Enllaç de descàrrega de Igelle

0 0 vote
Article Rating

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

Subscribe
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x