El Projecte Gutenberg: “Llibres gratuïts”

Molt abans que Google hagi començat la seva tasca de passar tots els llibres a llibres electrònics per a la seva descarrega, ja hi havia un projecte, el Projecte Gutenberg, que va començar l’any 1971 (com ja veieu, molt abans de Google Books), gràcies a Michael Hart, estudiant de la Universitat d’Illinois.

El Projecte Gutenberg és un lloc on podeu descarregar aproximadament 30000 ebooks, per a llegir-los al vostre PC, iPhone, Kindle, Sony Reader o altres lectors digitals. Heu de tenir en compte que els llibres ofertats es troben en varis idiomes (inclosos bastants en castellà -més de 50 referències-), però amb tres llicències diferents, les quals es troben aplicades al lloc d’origen, o sigui, els Estats Units, però no tinc molt clara la relació amb la normativa estatal (ja que miss Sinde em té totalment descol·locat).

Els tres tipus de llicència que podem trobar són els següents:

  • Free of Charge, la qual cosa vol dir que tu no has de pagar per descarregar-te el llibre, però només el pots utilitzar per ús privat (és a dir, si ets professor no el pots utilitzar dins l’aula, no pots utilitzar-lo en tesis doctorals, no pots adaptar-lo, etc.)
  • Freedom, la qual cosa pot dir que pots fer el que vulguis amb ell (utilitzar-lo en l’aula, adaptar-lo, redistribuir-lo, etc.)
  • Amb copyright, els quals són una minoria, i que en usos privats en determinats països, es poden descarregar lliurement

Tots els llibres es troben classificats per categories, i es poden cercar per autor i per títol. I si no sabeu encara què llegir, us recomano consultar el top 100 del projecte.

Tags: No tags
0

Deja un comentario