A què jugues Vicent?

Fuente: http://www.laveupv.com

M’estic dirigint a tu. Al company que fa un any i escaig va agafar les regnes de la nostra Conselleria d’Educació. Un canvi que molts esperàvem i esperaven, que ens feia somiar un futur digne per la l’educació en la meva Comunitat d’acollida. Era difícil. Segurament hi hauria molts a qui no els agradaria que et sortís bé la jugada i, com s’ha demostrat, segurament hi hauria hagut algunes despeses ben feixugues que interessava que seguissin en l’ombra però… sempre hi ha un però.

Sembla ser que en arribar a Conselleria tot van ser selfis amb els treballadors de la mateixa, una il·lusió desbordant de molts docents que esperàvem per fi haver deixat el mal son enrere, uns dies de festa i rauxa sens fi fins que va arribar el moment de començar a exercir i aquí va començar el calvari. Un calvari ple de promeses de nous centres educatius, dels quals a dia d’avui ni tan sols hi ha la primera pedra ni les licitacions, una eliminació de barracons que, malauradament, s’entossudeixen en seguir-se inundant cada cop que cauen més de dues gotes i, finalment, una pluja de milions per refer la, ja tocada de mort, educació valenciana. Un miratge. Sí, un miratge que, complementat amb milions destinats a un programa de reutilització de llibres de text, mal gestionat i que va fer anar de cap a la majoria dels centres educatius (molts dels quals, per cert, ni a dia d’avui saben com fer-ne la justificació econòmica perquè tenen dubtes de la legalitat de l’apartat comptable nou que es va crear per justificar-lo), donant estudis de FP Bàsica a tots els centres sense dotar de cap tipus de recurs per impartir-los i, fent una espècie de paripè al Túria per tal de vendre l’educació pública a cost reduït i implicant a centenars de docents i a alumnes per fer-los-hi pujar l’ànim anomenat Primavera Educativa, ha fet trontollar totes les expectatives. Sí, teníem expectatives en tu. I moltes.

Puc seguir. Tinc moltes més qüestions. Entre elles la promesa del canvi del model de formació del professorat, reobertura dels centres de professors que s’havien tancat amb el govern anterior i, per què no dir-ho, una neteja al centre d’educació a distància de la Comunitat. Doncs bé, res de res. No, no es ben bé així perquè la notícia si que la vas vendre –amb fotografia inclosa- als mitjans de comunicació.

Si vols i no se’t fa llarga la carta també m’agradaria parlar-te de la proposta d’oposicions i la possibilitat de confirmació als centres amb independència dels mèrits. Sí, ara resulta que vols convocar massivament oposicions d’especialitats que no existeixen. No tinc clar on pretens col·locar els que les aprovin si hi ha gent que està a centenars de kilòmetres de casa seva. I ja, la jugada feta proposta que inclou la possibilitat de renovar automàticament els interins o les comissions de serveis que estan en els centres educatius saltant-te tot tipus de gestió transparent de les places… de traca.

No, la realitat no et deixa gens bé. Ja tens a tothom emprenyat. Has aconseguit que els teus els plantegin la possibilitat de fer-te una vaga. Sí, ho has sentit bé. Els teus. Els qui creien que l’escola pública aconseguiria els recursos que es van detreure cap a la concertada. Els qui creien en la possibilitat d’eliminar el trilingüisme per parlar d’un model lingüístic més coherent. Els que pensaven/pensàvem que, per fi teníem algú que sabia del tema al capdavant de la Conselleria i que es rodejaria de persones competents.

Doncs no Vicent. Alguns no entenem a què jugues i agrairíem que ens ho expliquessis. És fàcil. Simplement, explica-ho més enllà de malabarismes lingüístics o metàfores. A què estàs jugant?

Jordi Martí Guiu

Professor de l’IES Almenara (Castelló)

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Scroll to Top
0 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Email