A la Comunitat Valenciana no hi haurà portàtils del Pla Escola 2.0

escuela20Ahir vaig llegir, i veure comentada en nombrosos mitjans de comunicació, que el conseller d’educació valencià, Alejandro Font de Mora, ha decidit no repartir els portàtils del pla Escola 2.0, presentat pel govern central, i un dels motius que s’ha alegat per fer-ho és que les pantalles de 10 polsades i escaig, que porten els ordinadors incrementarà la “miopització” dels alumnes. Avui, aclarint el que va comentar, el conseller explica, que un altre dels motius per fer-ho i refusar el programa, ha estat motius econòmics, ja que argumenta que el Pla Escola 2.0, no inclou les despeses d’instal·lació i de manteniment. El Ministre d’Educació, el senyor Ángel Gabilondo, li respòn que distribuïrà els 11,5 milios d’euros que anava a dedicar a aquesta adquisició, entre les altres Comunitats Autònomes que s’hi han adherit.

En referència a l’explicació del paràgraf anterior m’agradaria puntualitzar una cosa: “Estic en contra del Pla Escola 2.0“, pels següents motius (el conseller tenia que haver estat més hàbil, ja que hi ha nombrosos motius per no adherir-s’hi, i apuntar el tema de la miopia, li resta tota la possibilitat en un futur, d’anar al fons de la qüestió):

  • Els portàtils costen a tots els ciutadans una gran quantitat de diners (si 11,5 milions eren per la Comunitat Valenciana i fem una extrapolació ràpida, sobre uns 90 milions d’euros), i en una època de crisi com l’actual, ho trobo un malbaratament de recursos públics.
  • Els nens necessiten saber llegir, escriure i realitzar les operacions bàsiques, d’una manera ràpida i eficaç (quina utilitat tindrà que utilitzin el portàtil si no saben ni llegir ni escriure en condicions).
  • La majoria del professorat no ha estat format en l’aplicació massiva de noves tecnologies dins l’aula, i la seva tasca ha de ser la d’ensenyar. No ens podem passar de l’hora de classe, més de 50 minuts resolent problemes tècnics (companys meus que estan en els centre pilots 1×1 a Catalunya, em comenten que és un “fiasco”… només tenen virus, els ordinadors no arrenquen, l’ADSL no funciona, els llibres digitals no volen obrir-se, tothom xateja i és un descontrol!
  • La distribució del pressupost destina una misèria a la formació dels docents… què pretenen, que s’apliqui de manera intuitiva? (tornem a les proves d’assaig-error).

presupuesto_escuela20Jo crec que hi ha altres prioritats en l’educació, però sembla ser que ser els “cuers” (no som els cuers però tot arribarà amb plans meravellosos com aquest) educativament parlant del món mundial (segons la majoria d’informes sobre la qualitat en l’educació) té premi: “Un meravellós portàtil” (no us sona aquell alumne que ho suspèn tot i genera conflictes de tot tipus, i el seu pare li regala el mòbil de darrera generació, i la moto quan té l’edat, per a que no es deprimeixi?). Però com ja sabem…el vot d’aquestos alumnes, quan tinguin 18 anys valdrà el mateix!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Ir arriba
0 Compartir
Compartir
Twittear
WhatsApp
Email